21 Ağustos 2008 Perşembe

TİŞÖRT SÜSLEMECE YA DA İŞLEMEYİ YENİDEN KEŞFETMEK...

Merhaba,
Amigurumilere biraz ara verip, farklı denemeler yaptım. Bu yaşıma kadar el işlerinin hiçbir türü ile ilgilenmemiş olduğum için, işlemeyi yeni keşfettim. Bu ilk işleme çalışmam, aslında bloğa eklemeye değer olmayabilir, çok acemice yapıldı. Ama onu öyle heyecanla yaptım ki, eklemesem, burada paylaşmasam olmazdı :) Farklı işleme teknikleri var sanırım, ben bunu tamamen uydurmasyon, tekniksiz, dümdüz işledim :) Tuhafiyecilerde kasnak aradığım zaman, hiç kimsenin kasnak almadığını dolayısı ile kasnak satılmadığını fark ettim, çünkü gerçekten zor buldum, sadece meslek lisesi öğrencileri alıyorlarmış, vidalı kasnak da bulamadım.

Bu işlemeyi kendim çizip, işledim, çok basit, fazla girinti çıkıntı ve ince detaylar olmadığı için yapımı kolay oldu. Burada çok orijinal işleme modelleri var, elim alışınca bunları da deneyebilirim.

Hamiş: İnsanın yaşı ilerledikçe, ilgi alanları değişiyormuş. El işlerine merak sarabiliyormuş.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

sen işlemeyi değil kendini yeni keşfediyorsun betül...

1-"bu yaşıma kadar" demişsin...
sanki 60 yaşındasın Betül:)
örgü vs ilgilenmemiş olabilirsin ama
senin "o meşhur yaşına kadar" 3 çocuk büyüttmüşsün dahada musticik var büyümeye uğraşan...

2-hayranım kendine ayırdığın zamana olan inancına...ayaklarını uzatıp tv izlemek yerine(elbette bu da şart ve yapıyoruzda ama ben boş vakitten bahsediyorum) böyle uğraşlarla ilgileniyorsun,kendini geliştiriyorsun...bunun taktiri bana düşmez ama ben senin bu enerjine,pozitifliğine hayranım hayran...ben amigurimiden bihaberdim.ilgi alanım değil çünkü ama olurda birgün birşeyler örmeye karar verirsem:)ne kazak ne atkı ne başka bişi sadece oyuncak örerim...

seviyom seni...

iyi pazarlar sana ve sevgili ailene ve sevgili köpişinize...

Kızıl dedi ki...

Canımcığım çok cici olmuş işlemen. Siteye bakınca orjinal çalışmalar gördüm ama lütfen onlarla kıyaslama kendini. Henüz bu ilk çalışman ve ona rağmen sevimli bir hali var. Sen bunu da başarırsın tatlımmm. a2 - a3 :)) Çok öptüm...

KelebekGibi dedi ki...

Betülcüm degisik bir calisma olmus, bence iyiki eklemissin buraya, bizede bir fikir olur belki bende denerim. Isleme yaptim daha önce ama böyle obje falan calismadim hic, daha bilindik seylerdi.
Amigurumiye bende ara verdim yogunluktan dolayi, özledim ama örmeyide :)
Sevgiler.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Süper şirin olmuş çok farklı ve güzel tekneikler görüyoruz biz de bu işlemede.
İnsan dönem dönem başka şeyler yapmak istiyor demek ki. Sen ipleri kurdelaları stoklamışsın, bakalım neler çıkacak.

Andrea dedi ki...

cute! :]

Betül dedi ki...

@ hülya,

:) yok 60 a daha var, bir bu kadar daha yaşamalıyım 60 olmak için :), canım benim çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için

@ gülo,

teşekkürler gülo, bu sadece bir deneme idi, kıyaslama yok , o linki de belki birilerinin işine yarar diye verdim :)

@ ceyda,

teşekkkür ederim ceyda, böyle düşünmene çok sevindim, ben de acaba koymasa mıydım diye tereddüt ediyordum :) aslında kış içinde kazaklarımıza işleyebiliriz, bizim meşhur amigurumi iplerimizden :)

@ fulya&özlem

çok teşekkürler, kurdeleler ne zamandır var, onlarla ne yapılır, önerilere açığım, kurdele nakışı ilgimi çekmiyor, başka ne yapılır ki, araştırmak lazım, aslında puanlı ve figürlü kurdeleler favorim, kullanabileceğim bir alan bulsam hemen onlardan da edineceğim :)

@ sunnie_fairy

very thanks :))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Betül'cüm yeni uğraşın hayırlı olsun, çok iyi düşünmüşsün.. Linkini verdiğin işlemelere de bakacağım, ama daha bakmadan onları da ustalıkla yapacağından emin olduğumu söyleyebilirim.. Kasnak işlemeyi ben de çok istemiştim bir aralar, sonra kaldı.. Bulabilirsem başlarım ben de.. Tekrar ellerine sağlık..

Betül dedi ki...

@ Aslıcım,

çok teşekkür ediyorum, seni burada görmek ne güzel, sevgilerimle.

Flame dedi ki...

Betül yine döktürmnüşsün. İlk deneme olsa da çok sevimli ve şeker bir şey olmuş bu. Verdiğin linkede baltım. Süper desenler var. Böyle bakınca çok kolay gibi geliyor ama eminim çok uğraştırıcıdır.

muko dedi ki...

betülcüm ilk denemye göre çok güzel olmuş eline sağlık..

yıllardır elime kasnak alıp işlemedim halbuki bilirim çoğu teknikleri hem el nakışı hem makina nakışı,pek sevmiyorum ben ama dikiş dikmeyi çok seviyorum:D

NiNo dedi ki...

bende bir dergide gormstum cok begenmistim harika seyler yapilabilir duz tshirtlere ellerine saglik canim pek guzel olmus

Betül dedi ki...

@ flame,

teşekkür ederim, ilginç desenler değil mi ? :)

@ muko,

aaaa demek sen neler neler biliyorsun ve yapmıyorsun :) dikiş dikmeyi öğrenirsem bir gün, kafamda çok şey var.
teşekkür ederim mukocum.

@ nino,

teşekkürler canım. :)

cool cookie dedi ki...

Merhaba Betul,

Ne guzel seyler yapıyorsun boyle..Vallla bravo... Bu arada sen de blogunu eylulde acmıssın benim gibi..Dikkatimi cekti:)

Betül dedi ki...

@ cool cookie,

teşekkür ediyorum, bu blog haziranda açıldı, ama benim blog geçmişim 2 sene öncesine dayanır. :) Hoş geldin aramıza.

Hülya Konar dedi ki...

günaydin betülcüm.yeni birşey var mı diye bir bakayım dedim...

gerçi sayfamda ekli bu harika blogun,güncellemeler anında düşüyor ama o düştüğünde ben kimbilir nerede olurum diye riske atmıyım bir bakayım dedim:)

sevgilerimle.

Betül dedi ki...

canım benim teşekkür ederim, kocaman sevgiler. :)