6 Temmuz 2008 Pazar

ÖRGÜ BEBEK ŞEKERİ


Merhaba,
Örgü bebek şekeri çalışması yaptım. Lohusa anne ve kucağında, kundaktaki bebeği. Özellikle bebeği yapmak oldukça zor oldu, pek bebeğe benzedi mi emin de değilim :) Parmaklarım acımaktan delinecekti neredeyse. Alt gönderideki bebekte, bahsettiğim göz yapımı bu. diğer bebekte de aslında böyle yapmıştım, kirpiklerini yaparken gözleri de bozmuştum, o yüzden bu bebekte hiç kirpik yapma girişiminde bulunmadım.


Bebek şekeri yapmak aslında pek hoşuma gitmiyor, çok minik ve örerken zorlanıyorum, ama yapmak isteyenlere fikir olur belki, yine amigurumi beyaz bir leylek ve gagasında kundağından asılı minik bir bebek örülebilir. Erkek bebek için, mavi kundak, kız bebek için, pembe kundak yapılabilir. Yeni doğan bebeklere orijinal ve konsepte uygun bir bebek şekeri modeli olur.

örgü bebek şekeri modelleri için buraya bakınız

Yüz ifadeleri için, buradan faydalanabilirsiniz.

26 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Yeni adresiniz hayırlı olsun. Hemen değiştiriyorum blogroll'ümde ve RSS reader'ımdaki linkinizi.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Hop oraya hop buraya haydi bakalım hayırlı olsun. Umarım bu son olur :)

Betül dedi ki...

@ Goddes Artemis,
Çok teşekkür ediyorum umarım, hayırlı olur.

@ Recep Hilmi,
Çözümü yeni bir hesap açmakta buldum, diğer hesabımda bloglarda bir çok eksiklikler vardı, kullanım alanım sınırlı idi. Umarım bu son olur. Takip ettiğini bilmek güzel.

böcük dedi ki...

Hayırlı olsun yeni adresiniz :D Header da çok şirin olmuş :) Bebek zaten harika :D Başarılar

Hülya Konar dedi ki...

güle güle kullan yeni adresini hayatım.bu bebiş yeni olduğu için önce bu yazını okudum,daha sayfanı gezmedim.sanırım önceki blogtaki yazıları ve çalışmaları aktardın buraya.kontrol edecem şimdi:)
diğerleri gibi bu bebek de çok şeker Betülcüm ,örerken gözlük takıyormusun bilmiyorum ama çok ince detaylı işler yapıyorsun bence gözlerini önemsemelisin.onlar sana ve bize daha çookk lazım çokkk:) baksana şu bebişe,sanki 5 dakikada örülecek kadar küçük görünüyor ama incik cincik birsürü işi var bunun,çok uğraştırır ve emek istiyor.eline emeğine sağlık hamarat becerikli arkadaşım benim...hani ben 5 günde öremem o kadarını söyleyeyim :)

Hülya Konar dedi ki...

ha evet,o icon olayı hakkında konuşmadık dimi hayatım seninle.anne kaz bacının verdiği adresden yani senden öğrendiğim bu adresden baktım ama olmuyor,zaten kendide yapamamış yada yapmamış,yalnış hatırlamıyorsam.yada yapmış ama görünmüyormuydu neydi öyle bi durum vardı.bu iconlar yavaşlatıyor sitenin açılımını oyüzden ben hiç ilgilenmedim.ama aklıma soktun bak şimdi,biraz işim var,bitince bi bakayım bilgi veririm sana.çok öpüyorum

Hülya Konar dedi ki...

ben iexpl kullanıyorum.fire-ı sevemedim ve uyumsuz olduğunu düşünüyorum.çünkü firefox da hazırladığım yazıları iexp okuyuculrı görmüyor ve iexp kullanan daha fazla kim nederse desin.hatta benim 3bin küsur kere okunan 2 tane yazım var ama ben onları firefox da yazmışım ve şuan o yazıları ieexpl kullananlar göremiyor:) ne komik dimi. oyüzden döndüm bende ieexpl-ya...

neyse canım arkadaşım,senin için yaptım ben ama o arkadaşın dediği gibi değil kendi yöntemimle:)
ama resim yüklemedim,adresin yanında dosya resmi görünüyor olmalı:) biara yaparım.oluyomu diye baktım.eğer istersen mail atarım sana,yani bahsettiğin diğer yoldan yapamazsan yada sen yaparsın da o olmazsa diyelim...
dur bakayım üşenmezsem yazayım hatta sayfamda. bak senin yüzünden işimi yapamadım:) soktun aklıma iconu,olmadı dedin ya nasıl olmaz diye taktım kafama:)
kıymetini bil...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Betülcüğüm ne yaptıklarının hızına yetişebiliyorum ,ne bloglarına :)
bu arada erguvan ağacını kullanmıyor musun?....
bebiş çok tatlı olmuş,sevgiler....

Hülya Konar dedi ki...

canım arkadaşım,yoksun piknigemi gittiniz yoksa:) hava güzel ya ondan dedim...
ben yaptım o zımbırtıyı , inan hiç yapasım yoktu akşamda yazdım sana,hatta deli gibi kendi kendime konuşuyorum şuanda,sen daha görmedin heralde o yazdıklarımı...adres çubuğunun yanında avatar görünme şeyinden bahsediyom:) okadar yorgunumki Betül,yeni geldim,sana ve sayfama bakıp yatayım diye düşündüm biraz.umarım buraya yazdıklarım anlaşılır olmuştur,çünkü dönüp okuyacak kadar bile gücüm yok uykum var:)neyse yalnış yazdıysam bile Recep Hilmi görmesin yeter,o takıyor ya böyle şeylere:)kulakları çınlasın...

Betül dedi ki...

@ Böcük,
Böcükçüğüm, çok teşekkür ederim canım, headeri beğenmene sevindim, benimde çok hoşuma gitti, her zaman beklerim, sevgilerimle....

Hülya Konar dedi ki...

offf nekadar çok iş yapmışsın ya,içim daraldı okurken yoruldum...gerçi sen düzenini kurmuşsundur saat gibi işliyordur herşey ama dışardan bakınca çok zor görünüyor,çocuklar, eş ,ev işi vs...ha bide örgü oyuncaklar..oyy oyy evhanımı olmak kolay derler,halt etmiş onu söyleyen:)

Ayşe dedi ki...

aaa betulum tasinmissin ;)
canim yenilikleri cok seviyorsun, kendini de devamli yeniliyorsun..bence herkesin cesaret edebilecegi birsey degil bu. bende kac zamandir cocuklardan ayri, kendim icin bir blog acmayi tasarliyorum ama icraat yok malesef!

Ayşe dedi ki...

haa bir de su harika ust resmin var ya, bayiiildiim :) vee bende istiyoruuum, yardiiiim!!

Betül dedi ki...

Ayşecim, bir önceki taşınmamda, aynı hesap içinde yeni bir blog açarak taşınma idi. Eski bloğumda olan sorunlar devam ettiği için orada yapamadım. Burada yeni hesap açtım, çok şükür şimdi sorunsuz bloğum. Ama başka taşınma yok, kendimi göçebe gibi hissettim. :) Kendin için bir blog açsan ne iyi olur.Ayşe'cim o üst resme "header" deniyor, kendin çizebileceğin gibi, nette hazırlarını da kullanabilirsin, ben genelde nette bulduklarımın üzerindeki yazıları silip, kendi yazımı yazıp, kullanıyorum.Senin içinde buluruz, yazarız, sileriz, canım ayşecim. Nasıl bir şey istersin ki acaba, ben ilk vaktim olduğunda senin için aramaya başlayacağım. AA bu arada sen neden geceleri çok açar oldun :( Sevgilerimle ..

Betül dedi ki...

aaa Ayşecim, header için Edadan yardım isteyebiliriz,o çok gezdiği için, çok güzel resimler buluyor, bana da ne çok hazırlamıştı :)SEVGİLERİMLE .....

Hülya Konar dedi ki...

erguvana mail attım azönce ama sallamadın:) gerçi becerikli arkadaşım maile gerek kalmadan hallettin sen zaten :) öpüyom.
bu maili kullanıyon dimi,sonradan aklıma geldi bunu kaydetmemişim.değiştireyimmi,hangisini kullanıyosun.başım dönüyo artık:)

Betül dedi ki...

bu maili kullanıyorum hülyacım :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Betül'cüm emeklerine sağlık, parmaklarının çok acımasına üzüldüm gerçekten.. El emeği göz nuru tabii, değeri ölçülemez..

Hülya Konar dedi ki...

iyi haftalar şekerim benim.

Betül dedi ki...

@ Aslıcım, seni burada görmek ne güzel, çok teşekkür ediyorum.

Betül dedi ki...

@ Hülyacım, faviconum görünmüyor mu, ya kime sorsam göremiyorum dedi, yok mu bu tarayıcıların bir standartı :(

Hülya Konar dedi ki...

bacım,msn e çevirdim burayıda kusura bakma:)
maillerine bakarsan sevinirim,ikisine birden attım hatta:)
evet görünmüyor ama sen görüyorsan olmuştur.tabi buarada kontrol ettim ben şablonunu,png olarak yüklü dosyan."favicon.png" olarak bitiyor diye kaydettiğin link?ben öyle görüyorum,onu "favicon.ico" olarak değiştirmemizde fayda var.

detaylar için; look at your e-mail please:)

Betül dedi ki...

canım benim, hiç kusur olur mu, ne güzel bloğumu şenlendirdin, asıl sen kusura bakma ben senin bloğunu, kendi favicon zımbırtım yüzünden yorumlarla doldurdum,evet "ico" ile bitmiyor, o adresten çevirdiğimde işte böyle verdi bana hemen maile koşuyorum .)

esra dedi ki...

Betüşüm madem mesajlarımı eliyorsun bende zahmet etmiyeyim dimi canım:)

Betül dedi ki...

@ Esracım,

Mesajları elemek ne demek ?

Bu bloğa taşınınca diğer bloğa yazılan tüm mesajlar orada kaldı, burada gördüğün mesajlar, buraya taşınmamdan sonra yazıldı. Yorumları taşımam imkansız. Tarihlere dikkat edersen fark edersin.

Hülya Konar dedi ki...

canım benim ,bu header da çok başarılı...